Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu ciocolată și fructe uscate caramelizate
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina + inca 50 g, 80 g zahar tos, 1 ou, 40 g migdale macinate, 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca.
Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie, 100 g fructe uscate (nuci, alune, migdale, fistic), 100 g zahar, 300 ml frisca nebatuta, 30 g unt.

Mod de preparare: Puneti in bolul robotului de bucatarie faina, zaharul, untul taiat bucatele si migdalele macinate si mixati-le pana ce obtineti un amestec faramicios. Adaugati apoi oul intreg si continuati sa mixati pana ce aluatul se aduna, formand o bila. Puneti-l la rece si lasati-l sa se odihneasca circa 10 minute.
Incingeti cuptorul la 170 grade C, ungeti si infainati o forma de tarta cu fundul detasabil.
Intindeti aluatul, asezati-l in tava, intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt si presarati peste ea boabe de fasole uscata. Coaceti aluatul 15 minute, indepartati hartia si boabele de fasole si mai dati-l circa 15 minute la cuptor.
Zdrobiti ciocolata si puneti-o intr-un bol. Puneti frisca nebatuta pe foc si, cand clocoteste, turnati-o peste ciocolata. Amestecati bine, adaugati si untul si continuati sa amestecati. Turnati crema astfel obtinuta peste aluatul copt si lasati-l sa stea la rece cel putin trei ore.
Puneti intr-o craticioara zaharul cu 2 linguri de apa si lasati-l sa se caramelizeze, la foc potrivit, pana ce devine maroniu. Incorporati fructele uscate, luati-le de pe foc si rasturnati-le pe o tava unsa sau - si mai bine - pe o placa de marmura, rasfirandu-le. Inainte de a servi prajitura, decorati-o cu fructele caramelizate desprinse bucati-bucati.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.