Tartă cu ciuperci (III)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g aluat de foietaj, 800 g ciuperci proaspete, 12 fire de patrunjel, 100 g unt, 1 lingura faina, 200 ml lapte, 4 linguri (rase) de malai, 30 g parmezan (cascaval) ras, sare, piper alb macinat.
Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se intinde aluatul, se imbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 grade C.
Intr-o cratita, se topeste 80 g unt si se prajesc in el ciupercile, pana ce se rumenesc. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele patrunjelul taiat (cu foarfeca) si se pun deoparte.
Intr-o alta craticioara mai mica, se topeste restul de unt, se pune faina sa se rumeneasca, se stinge cu laptele turnat putin cate putin, amestecandu-se intruna. Se adauga malaiul fiert - separat - 5 minute si se lasa sa fiarba impreuna alte 5 minute. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza parmezanul (cascavalul) ras. Crema astfel obtinuta se intinde peste aluat, se acopera cu ciupercile rumenite si se baga tarta din nou la cuptor.
Se lasa 5-10 minute si se serveste fierbinte.
|