Tartă cu creveți și chili
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: Aluat: 200 g brinza de vaci, 6 linguri ulei, 1 ou, 6 linguri lapte, 425 g faina, un praf de copt
Deasupra: 2 cepe, 2 linguri sos tomat, sare, piper, praf de chili, un catel usturoi, un ardei rosu si unul verde, un dovlecel micut, o vinata mica, 150 g mozzarela, 100 g gouda, 12 creveti decorticati.
Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca ingredientele cu robotul de bucatarie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul. Se inteapa cu furculita. Ceapa se toaca si se distuie cu sosul de rosii 10 min. Se pune praf de chili, sare si piper. Dovlecelul se spala si se taie felii, ardeii fisii iar vinetele se taie cuburi. Crevetii se prajesc in ulei citeva minute. Mozzarela se taie bucati iar branza gouda se rade. Aluatul se unge cu pasta de tomate si se pun peste el legumele, crevetii si brinza. Se da la cuptor 35 min la 175 grade C.
Se lasa sa se taceasca in tava si se taie patrate.
|