Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu dovlecei și orez
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 ceașcă orez cu bobul lung, 2/3 ceașcă lapte, 2/3 ceașcă apă, 1 kg dovlecei mici, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură pătrunjel verde tocat, 1/2 linguriță măghiran sau oregano uscate, cca 1/3 ceașcă pesmet, 1 ou, 1 albuș, 1/2 ceașcă parmezan ras, sare, piper, 1-2 linguri unt.

Mod de preparare: Se fierbe orezul cca 10 minute în lapte, apă și un strop de sare, apoi se lasă să se răcească. Se curăță dovleceii de coajă și de semințe și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o sită deasupra unui vas, se presară cu sare și se lasă să stea 15 minute până încep să-și lase zeama - zeamă care se păstrează. Dacă sunt prea sărați, se mai trec sub un jet de apă rece. Se zvântă apoi cu un șervet de bucătărie. Separat, se călesc în uleiul încins ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat; când încep să se aurească, se adaugă dovleceii împreună cu 1/4 ceașcă din zeama păstrată. Se acoperă parțial și se lasă să fiarbă la foc mic 7 minute, amestecând des cu o lingură de lemn; dacă mai este nevoie, se mai adaugă din zeama păstrată, pentru a nu se prinde de cratiță. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat, măghiran sau oregano, orezul și laptele în care a fiert și atât pesmet cât să absoarbă lichidul din compoziție. Se încorporează oul și albușul bătute, împreună cu 1 lingură parmezan ras, sare și piper după gust. Se amestecă totul foarte bine și se toarnă compoziția într-o formă de tartă unsă cu ulei. Se nivelează, se presară restul de pesmet (cca 3 linguri) și de parmezan ras (cca 3 linguri), se pun deasupra bucățele de unt și se coace tarta în cuptorul încins cca 35 de minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.