Tartă cu lămâie (I)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 6 oua, 300 g zahar, 3 lamai, 80 g unt.
Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, inca o bucatica de unt cat o nuca, 30 g migdale macinate, 80 g zahar tos, coaja de la o lamaie, 1 ou, sare.
Mod de preparare: Framantati un aluat din toate ingredientele si lasati-l sa stea 30 de minute la rece.
Radeti coaja celor 3 lamai, stoarceti apoi lamaile si amestecati zeama cu ouale frecate cu zahar, adaugand, la sfarsit, untul topit (80 g).
Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul pe fundul si peretii formei si intepati-l cu furculita. Acoperiti aluatul cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor.
Turnati umplutura in forma si coaceti tarta inca 25 de minute, la 180 grade C. O puteti decora, inainte de-a o servi, cu rondele de lamaie fierte 25 de minute intr-un sirop (apa + zahar).
|