Tartă cu mere (III)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 8 mere frumoase, 100 g unt, 150 g zahar, 250 g aluat de foetaj, 50 g faina.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C; curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si partea lemnoasa si taiati din nou fiecare sfert in doua.
Puneti untul sa se topeasca intr-o forma termorezistenta sau o tigaie (care sa incapa in cuptor), presarati peste el zaharul si lasati-l pe foc sa se caramelizeze.
Asezati deasupra bucatile de mar (cu partea bombata in jos) si lasati-le sa mijoteze 20-25 de minute, la foc mic, clatinand forma din cand in cand. Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu o furculita si acoperiti cu el merele, indoindu-l pe margini spre interior.
Bagati tarta la cuptor, dupa 15 minute reduceti temperatura la 170 grade C si lasati-o sa se coaca inca 20 de minute. Rasturnati-o pe un platou si serviti-o, calduta, cu frisca.
|