Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu mere și scorțișoară
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de mere, 1 lamaie, 60 g zahar, 40 g unt, 1 lingurita de scortisoara pisata.
Pentru aluat: 200 g faina + 15 g pentru tabla de framantat, 100 g unt inmuiat, 1 lingura de rom, 1 praf de zahar, un praf de sare.

Mod de preparare: Amestecati intr-un castron faina, praful de sare si zahar, untul inmuiat, taiat bucatele. Framantati repede cu varful degetelor, adaugati o lingura de rom si 2 linguri de apa, pana ce obtineti un aluat neted si consistent. Dati-i forma de bulgare, inveliti-l intr-o folie de plastic sau celofan si bagati-l vreme de o ora la frigider.
Curatati merele. Taiati-le in patru, scoateti-le casuta si semintele, apoi taiati-le in felii subtiri. Stropiti-le cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca.
Porniti cuptorul.
Intindeti aluatul pe un fund de lemn presarat cu faina, apoi pe o forma de tarta cu diametrul de 26 cm.
Asezati feliile de mar in cercuri concentrice. Stropiti-le cu unt topit si racit. Pudrati-le cu zahar si scortisoara.
Bagati forma la cuptor, vreme de 40 de minute, pana ce merele devin usor caramelizate.
Serviti tarta calda, acompaniata, eventual, de inghetata de vanilie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.