Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu pește și andive
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 2 suluri aluat de foetaj, 500 g fileuri de salau, 6 andive, 50 g unt, 200 ml smantana, 2 oua intregi + 1 galbenus, 1/2 lamaie, 1 varf de cutit zahar, sare, piper alb.

Mod de preparare: Spalati andivele, stergeti-le si taiati-le fin. Incingeti untul intr-o tigaie, puneti in ea andivele si un firicel de zeama de lamaie si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 5 minute. Adaugati smantana si zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba inca 10 minute, descoperite.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Intindeti o foaie de aluat, imbracati cu ea o forma rotunda de tarta (diametrul: 26 cm) si intepati aluatul cu furculita din loc in loc.
Taiati pestele lamele si asezati-l peste aluat.
Bateti cele 2 oua intregi intr-un bol, incorporati-le in andivele caldute si turnati andivele peste lamelele de peste.
Intindeti si a doua foaie, acoperiti cu ea umplutura si apasati cu degetele - de jur imprejurul formei - marginile celor doua foi, in asa fel incat sa se lipeasca bine. Faceti o gaura la mijlocul tartei si introduceti in ea un sul mic de carton subtire, ca sa iasa vaporii. Ungeti tarta cu galbenusul ramas si dati-o 25 de minute la cuptor.
Serviti-o fierbinte, cu o garnitura de salata verde, peste care presarati si cativa samburi de nuca.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.