Tartă cu pește și dovlecei (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 2 pachete aluat de foetaj, 1 kg pește, 2 dovlecei, 2 legături ceapă verde, 3 căței de usturoi, 3 ouă, 1 vîrf de cuțit pudră de nucșoară, ulei de măsline, sare, piper, mărar, unt pentru uns tava.
Mod de preparare: Peștele se curăță de solzi, se eviscerează și se taie fileuri. Se curăță de piele, se fierbe în apă cu sare și se pune într-o strecurătoare.
Cînd s-a răcit, se curăță de oase și se sfărîmă cu o furculiță. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie rondele. Usturoiul se curăță de foi, se pisează și se pune peste ceapă.
Dovleceii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se scurg de suc și se pun peste celelalte legume.
Se încinge puțin ulei într-o tigaie, se adaugă legumele și se călesc cinci minute. Se adaugă sarea, piperul, pudra de nucșoară și peștele sfărîmat. Se prăjește totul cîteva minute.
Foetajul se dezgheață la temperatura camerei și se așează o foaie într-o tavă unsă cu unt.
Se toarnă compoziția de pește amestecată cu două ouă și mărar tocat. Se așază deasupra a doua foaie, se unge cu ou bătut și se coace la foc mediu 30-35 de minute.
Se servește fierbinte sau rece.
|