Tartă cu praz
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 2 rulouri de aluat fraged, 1 kg praz, 2 oua intregi + 1 galbenus, 200 ml smantana groasa, 1 pahar mic cu lapte, 40 g unt, 1 legatura codite de ceapa verde, nucsoara pisata, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati cu atentie prazul, indepartand 1/3 din tulpina verde, si stergeti-l cu un prosop de bucatarie. Taiati-l felii groase de 1/2 cm si prajiti-l cateva minute in untul incins. Adaugati sare si piper si lasati-l sa fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute, pana ce se evapora toata apa. Lasati-l sa se raceasca, adaugati un varf de cutit de nucsoara si coditele de ceapa taiate rondele si amestecati. Imbracati o forma de tarta cu una din foile de aluat si incingeti cuptorul la 210 grade C. Puneti prazul peste aluat si turnati peste el ouale intregi batute cu laptele si smantana. Intindeti deasupra cealalta foaie, trageti cu varful unui cutit linii diagonale pe toata suprafata, ungeti-o cu galbenusul batut si dati tarta 35 de minute la cuptor, sa se rumeneasca frumos.
Serviti-o fierbinte sau calduta.
|