Tartă cu prune uscate
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g prune uscate fara simburi, ceai aromat, 200 g marmelada.
Aluat: un pachet unt sau margarina, putina sare, faina cit cuprinde, un galbenus.
Mod de preparare: Prunele se taie in bucati mici si se pun sa se moaie in ceai fierbinte. Se rastoarna apoi in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Untul se framinta cu faina pina cind avem un aluat ce se poate intinde. Se lasa 20 min la rece, dupa care se intindedin 2/3 din el o foaie rotunda care se pune in forma de tarta. Se intinde marmelada iar peste aceasta se pun prunele. Din resturile de aluat se face un grilaj care se unge cu galbenus. Prajitura se coace 35 min.
Se poate servi calda sau rece cu frisca.
|