Tartă cu roșii și cimbru
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 5 ouă, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 g măsline negre sau verzi feliate, 300 g cașcaval, 200 g brînză dulce, doi ardei grași, 200 g boabe de porumb din conservă, 250 g roșii cherry, sare, piper, un pliculeț cu praf de copt, cimbru.
Mod de preparare: Ardeii grași se curăță de semințe, se spală și se taie în felii subțiri. Roșiile cherry se spală, se taie în jumătăți și se pun lîngă ardei.
Într-un vas mai mare se pun ouăle, o linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper.
Se mixează pînă cînd ouăle își dublează volumul, se adaugă uleiul, brânza de vaci, cașcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari și făina amestecată cu praful de copt.
Se mixează, se adaugă măslinele, porumbul și feliile de ardei. Se presară cimbrul tocat mărunt, se amestecă și se toarnă compoziția într-o tavă rotundă unsă cu ulei și presărată cu făină.
Se așază deasupra feliile de roșii, se introduce în cuptor și se ține circa 30-45 de minute la foc mediu.
Cînd este gata se scoate din cuptor, se lasă să se răcească timp de zece minute în tavă, apoi se taie în bucăți și se servește.
|