Tartă cu spanac și mere
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged, 4 mere, 500 g spanac, 1 catel de usturoi, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 150 g frisca nebatuta (sau smantana), 30 g unt, 2 linguri seminte de pin, 3 prize nucsoara rasa, 1 varf de cutit cuisoare pisate, sare, piper.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Imbracati cu aluat o forma de tarta si intepati aluatul (pe fundul formei) cu o furculita. Acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 5 minute la cuptor.
Curatati spanacul si puneti-l intr-o tigaie impreuna cu usturoiul zdrobit si cu untul. Adaugati sare si lasati-l sa fiarba la foc iute, pana ce se evapora toata apa.
Curatati merele si taiati-le felii.
Indepartati din forma hartia si boabele de fasole si acoperiti aluatul cu un strat de mere si pe urma cu unul de spanac.
Bateti ouale intregi cu galbenusurile si cu frisca sau smantana si condimentati cu sare, piper, nucsoara si cuisoare.
Varsati amestecul peste tarta, presarati deasupra semintele de pin si lasati-o sa se coaca 25 de minute in cuptorul incins.
|