Tartă cu spanac și mozzarella
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged (de tarta), 500 g spanac congelat (intreg), 75 g seminte de pin, 75 g stafide, 250 g mozzarella (sau telemea moale de vaca), 2 oua, 200 ml smantana groasa, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C, imbracati forma de tarta cu aluat si intepati aluatul cu o furculita (pe fundul formei). Puneti spanacul intr-o cratita pe foc mic, sa se dezghete.
Intre timp, prajiti cateva minute semintele de pin - fara grasime - si lasati-le sa se raceasca pe hartie absorbanta. Taiati branza lamele, stoarceti spanacul cat mai bine intre palme si tocati-l, mai mare, cu un cutit si puneti-l intr-un castron, impreuna cu stafidele si cu jumatate din cantitatea de smantana. Adaugati sare, piper si nucsoara rasa si amestecati-le bine. Intindeti spanacul peste aluatul din tava, asezati deasupra lamelele de branza si turnati peste ele ouale batute cu smantana ramasa. Dati tarta la cuptor, lasati-o sa se coaca 30 de minute si serviti-o calda, dupa ce ati presarat peste ea semintele de pin.
|