Tartă cu sparanghel
Rețetă tradițională din Germania
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roșii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.
Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare și 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se învelește cu folie și se lasă la frigider 30 min.
Se curăță sparanghelul și se dă la fiert în apă cu sare și restul de unt 10 min. Se scurge.
Se unge o formă de tort cu unt și se presară făină. Se întinde aluatul și se așează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înțeapă cu furculița. Se acoperă cu hârtie de copt și se așează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.
Se taie sparanghelul în bucăți de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat și cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza și se piperează după gust.
Se înlătură hârtia de copt și se dispune sparanghelul și roșiile tăiate în jumătăți. Se toarnă sosul și se dă la cuptor încă 25 min.
Se sfărâmă brânza și se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.
Este delicioasă și rece.
|