Tartă cu urdă si lămâie verde
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g urdă, 5 lămîi verzi, 6 ouă, 300 g zahăr pudră, 1 pachet de aluat fraged, 1 baton de vanilie.
Mod de preparare: Lăsați urda să se scurgă bine (într-o strecurătoare). Spargeți ouăle într-un castron și adăugați 250 g de zahăr și miezul de vanilie (ras cu cuțitul de pe batonul crestat pe lung).
Spălați lămîile, ștergeți-le, tăiați felii două dintre ele și puneți-le deoparte. Radeți coaja celorlalte trei deasupra castronului, apoi stoarceți-le și turnați în castron zeama. Adăugați urda scursă și amestecați energic toate ingredientele.
Încingeți cuptorul la 180 grade C. Așezați aluatul într-o formă de tartă, turnați deasupra umplutura cu urdă, decorați tarta cu feliile de lămîie puse deoparte, pudrați-o cu zahărul rămas și dați-o la cuptor circa o jumătate de oră.
Serviți-o călduță sau rece, ca desert ori lîngă ceai.
|