Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă de ciocolată (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 175 g faina, 125 g unt, 2 pachete de zahar vanilat, 50 g zahar, un galbenus de ou.
Umplutura: 150 g ciocolata de menaj, 50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar.

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc rece 30 de minute. Se da cu faina tabla de prajituri si se intinde aluatul, putin mai mare decat o forma de tarta rotunda (cu fund detasabil). Se unge forma cu unt, apoi se intinde aluatul, ridicandu-l si peste margini. Se acopera aluatul cu o foaie de pergament peste care se pune un pumn de boabe de mazare uscata sau de fasole. Se baga in cuptorul incins si se coace 10 minute (fara a se deschide usa cuptorului). Se scoate afara, se inlatura pergamentul si legumele uscate. Se baga aluatul din nou in cuptor si se mai coace 10 minute.
Se topeste untul si ciocolata. Celelalte ingrediente se amesteca spuma pe o baie de aburi. Se adauga ciocolata topita. Se intinde pe aluat. Se coace in cuptorul incins 10 minute. Se lasa sa se raceasca. Se pune la rece. Se serveste eventual cu sos caramel sau inghetata de vanilie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.