Tartă fină cu cașcaval și pere
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g cascaval nesarat, 3 pere, 200 g bacon, 1 pachet aluat de foetaj, 2 cepe mari, 30 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Caliti in unt ceapa curatata si tocata marunt. Curatati perele, indepartati partea lemnoasa si taiati-le felii. Taiati cascavalul lamele ceva mai late, baconul fasii si incingeti cuptorul la 210 grade C.
Intindeti aluatul si imbracati cu el o forma de tarta. Puneti pe fund ceapa calita, iar peste ea asezati feliile de para si lamelele de cascaval. Presarati deasupra fasiile de bacon, sarati (usor), piperati si dati tarta 30 de minute la cuptor.
Cand tarta s-a rumenit si cascavalul s-a topit, serviti-o fierbinte cu o salata de andive.
|