Tartă picantă cu măsline
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 300 g faina, 3 lingurite praf de copt, o lingura de sare, piper, o lingurita cimbru, o lingurita rozmarin (taiat marunt), 70 ml lapte, 70 ml ulei, 4 oua, 50 g masline verzi, 50 g masline negre (fara samburi).
Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga laptele, uleiul, ouale, ierburile aromate, sarea si piperul si se framanta un aluat neted. Cand e gata, se incorporeaza maslinele taiate mai mare.
¥ Se unge o forma de tarta (24 cm diametru), se toarna aluatul in ea si se baga la cuptorul incins (180 grade C). Prajitura se coace 35-40 de minute.
Atentie: pentru ca aluatul sa nu se innegreasca, maslinele se incorporeaza usor, cu ajutorul unei linguri de lemn, numai cand aluatul este gata. Nu se foloseste mixerul.
|