Tarte cu ciuperci și ouă de prepeliță
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 5
Ingrediente: 150 g făină, 1 gălbenuș, 100 g margarină, 10 ouă de prepeliță, 400 g ciuperci proaspete, 2 cepe, 1 lingură pastă de tomate, 1 linguriță rasă de cimbru uscat, 100 g maioneză, 1 salată verde, 1 legătură pătrunjel, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Din făină, margarină topită și gălbenuș, se face un aluat pe care îl puneți la frigider timp de 30 de minute, după ce l-ați frămîntat bine. Apoi împărțiți aluatul în 10 și fiecare bucată o întindeți ușor cu sucitorul, astfel încît să obțineți o mică foaie pe care o așezați în fiecare formă de tartă. Le coaceți la foc mic spre mediu timp de 30 minute, după care le lăsați să se răcească.
Tocați ceapa cît mai mărunt și o căliți în ulei și, cînd s-a aurit, adăugați ciupercile curățate și feliate. Căliți pînă se evaporă toată zeama pe care și-o lasă ciupercile. Adăugați cimbru, sare și piper și amestecați bine. Treceți apoi ciupercile puțin răcite prin mașina de tocat și le amestecați cu maioneza și pătrunjelul fin tocat. În fiecare tartă, așezați 2-3 linguri de ciuperci cu maioneză și peste acestea așezați un ou de prepeliță fiert și curățat de coajă. Pe fiecare ou, puneți un pătrățel de ardei roșu sau o feliuță de ridiche roșie. Așezați tartele pe un platou cu salată verde.
|