Tarte cu dovlecei și ceapă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 500 g aluat fraged, 400 ml lapte smîntînit (degresat), 3 ouă, 1 vîrf de cuțit nucșoară, 3 dovlecei, 200 g cartofi, 4 cepe verzi, 1 legătură cimbru proaspăt, 1 lingură semințe de susan, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Întindeți aluatul cît mai subțire și îmbrăcați cu el 8 forme mici de tartă (antiadezive). Separat, bateți într-un castron ouăle cu laptele, nucșoara, sarea și piperul.
Tăiați dovleceii rondele, opăriți-i cu apă clocotită și lăsați-i să se scurgă. Curățați cartofii, fierbeți-i și tăiați-i felii subțiri.
Puneți în fiecare formă cîte un strat de dovlecei și unul de cartofi (alternativ) și turnați deasupra cîte 3 linguri din amestecul de ouă + lapte.
Presărați apoi ceapa tăiată rondele și cimbrul tocat mărunt și dați tartele 30 de minute la cuptorul încins în prealabil la 210 grade C. Cînd sînt coapte tartele, presărați peste ele semințele de susan.
|