Tarte cu gem de caise
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 500 g făină, 3 gălbenușuri fierte, un ou, 250 g unt, 200 g zahăr pudră, 150 ml lapte dulce, zahăr vanilinat, esență de rom, 50 g migdale, sare, două linguri de apă, zahăr brun, un borcan cu gem de caise, caise, mentă.
Mod de preparare: Gălbenușurile fierte se pasează cu o furculiță și se pun într-un castron.
Într-un vas mai mare, se amestecă untul cu două pliculețe cu zahăr vanilinat, zahărul pudră, laptele dulce și o lingură de esență de rom pînă cînd rezultă o cremă omogenă.
Se adaugă migdalele măcinate, un praf de sare, gălbenușurile pasate și se amestecă. Făina se cerne și se toarnă peste cremă. Se frămîntă totul și cu apa pînă cînd rezultă un aluat moale, nelipicios.
Se introduce în pistolul pentru biscuiți și se toarnă o cantitate mai mare de aluat pe tava tapetată cu folie de aluminiu.
Se presează la mijloc cu o lingură sau cu un pahar și se toarnă gem de caise. Se ung marginile cu ou bătut, se presară zahăr brun și se introduc în cuptor.
Se coc la foc mediu, 10-15 minute, se scot și se lasă la răcit.
Se servesc alături de o salată de caise cu mentă tocată și zahăr vanilinat.
|