Tartine cu pastă din ouă fierte tari
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3-4 ouă, o linguriță cu vîrf de muștar, o lingură zeamă de lămîie, un vîrf de cuțit de piper, dupa gust, circa 100 g unt sau untdelemn sau 100 ml smîntînă, o ceapă mijlocie, facultativ, sardele sau pastă de sardele.
Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie mărunt cu cuțitul, se adaugă muștarul, zeamă de lămîie și untdelemnul treptat, ca la maioneză, sau se leagă pasta cu unt moale sau smîntînă. Cine dorește pune ceapă rasă fin sau ceapă verde, tăiată mărunt, cu frunze cu tot, piper măcinat și pastă de sardele (anșoa) sau sardele cu tot untdelemnul (în care caz nu se mai pune utdelemn sau unt sau se pune numai cît este necesar, ca să se lege compoziția). Se ung tartinele și se decorează după gust.
|