Tartine cu pate de ficat
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: Franzelă, pate de ficat, măsline, gogoșari, maioneză, smîntînă groasă, roșii mici.
Mod de preparare: Feliile de franzelă se ung cu pateul de ficat și se decorează cu măsline tăiate în formă de stea și cu raze subțiri din gogoșari. La pateu, se poate adăuga maioneză în părți egale și, facultativ, se pune și o lingură cu smîntînă groasă. Se aplică pasta pe feliile de franzelă și se decorează la fel. Cu această compoziție, se pot umple roșii mici. Se taie cîte un capac fiecărei roșii în partea codiței și se scoate mijlocul cu lingurița. Pasta de ficat cu maioneză se pune în cornet impermeabil cu șpriț crestat la capăt, ca cel pentru ornat cu frișcă. Se introduce șprițul în roșie și, printr-o singură apăsare, aceasta se umple. Deasupra se termină cu o rozetă foarte decorativă. Se servesc ca aperitiv.
|