Țelină cu ciuperci și măsline
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg țelină tăiată cuburi, 1 ceapă tăiată mărunt, 200 g măsline fără sîmburi, 200 g ciuperci tăiate felii, 1 lingură făină, 1 ceașcă de vin, 150 ml suc de roșii, 1/2 lămîie, 1 linguriță zahăr, 1 foaie de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Țelina se prăjește în puțin ulei, se adaugă ceapa, măslinele, ciupercile și se înăbușă timp de 8-10 minute. Se adaugă făina dizolvată în apă, sucul de roșii, zahărul și condimentele. Se fierbe aproximativ 20 min. la foc mic, apoi se adaugă vinul, după care se mai dă un clocot. Se servește rece sau cald cu lămâie.
|