Țelină umplută cu șuncă
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 teline mari, 200 g carne afumata fiarta, 2 oua fierte tari, 2 linguri de smantana, 1 lingura de ulei, 1 lingurita de ceapa rosie razuita, 100 g cascaval ras, 50 g unt, sare, putin zahar, 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare: Telina curatata se taie in rondele de 0,5 cm grosime, se fierbe in apa cu sare si putin zahar si se scurge.
Carnea si ouale se taie marunt, se adauga patrunjelul tocat, ceapa prajita in ulei si se lipesc rondelele de telina cu aceasta pasta, doua cate doua.
Se asaza rondelele lipite pe un vas uns cu unt, una langa alta, se presara cascaval ras si bucati de unt.
Se coc in cuptor pana cand cascavalul se topeste, dar nu se prajesc.
|