Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Terină cu piure și sos tomat

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 500 g carne porc, 2 piepturi de pui, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 100 g prosciutto, 50 g pesmet, 3 ouă, 1 crenguță de cimbru, 250 ml vin alb demisec, 1 legătură pătrunjel, unt și făină pentru formă, 800 g cartofi, 4 roșii, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală și se taie în bucăți mai mici. Carnea de porc se spală, se taie în bucăți potrivite și se dă prin mașina de tocat împreună cu carnea de pui.

Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se pun peste carne. Se încing 100 ml ulei într-o cratiță, se adaugă carnea amestecată cu ceapa și se călește.

Se condimentează, se toarnă vinul alb, o cană de apă și se fierbe până când s-a înmuiat carnea. Se pune într-o strecurătoare și se lasă să se răcească.

Când este suficient de rece se amestecă bine cu ouăle, pesmetul, prosciutto tocat mărunt, pătrunjelul tocat, sarea și piperul dacă mai este nevoie.

Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină, se toarnă compoziția și se introduce în cuptor. Se ține 30-45 min., se scoate și se lasă să se răcească în tavă timp de 10 min.

Se servește cu piure de cartofi și sos de roșii cu cimbru.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.