Terină de ficat de pui și ardei iute
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 350 g ficat de pui, 170 g slănină, 1 lingură coniac, 1 ou, 100 ml smîntînă, 2 frunze de dafin, 5 g gelatină, 250 ml apă, 1 ardei iute mic, sare, piper, salată verde.
Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în 250 ml apă. Se pune pe foc și se lasă pînă cînd s-a dizolvat, dar fără să fiarbă apa.
Ficatul și slănina fără șorici se fierb în apă cu sare și frunzele de dafin, se scurg de apă și se dau prin mașina de tocat. Se repetă operația de trei-patru ori, pînă cînd totul devine ca o pastă.
Se pune totul într-un vas, se adaugă smîntîna, sarea, piperul, oul și coniacul.
Se toarnă compoziția intr-o formă de terină, se introduce in cuptor și se fierbe la bain-marie timp de 45 de minute.
Dacă este nevoie, după 30 de minute se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă suprafața.
Se scoate forma din cuptor și se lasă să se răcească terina. Se presară deasupra ardeiul iute tocat mărunt, se toarnă gelatina și se introduce forma la rece, ca aceasta să se întărească.
Se servește a doua zi cu salată verde.
|