Terină de legume cu brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 6 ouă, 400 g dovlecei, 400 g morcovi, 400 ml supă de legume sau de pui (instant), 12 foi de gelatină albă, 125 g mazăre, 250 g brînză de vacă, 300 g iaurt, sare, piper alb, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Ouăle se fierb 8-10 minute. Se răcesc sub jet de apă rece și se curăță de coajă. Dovleceii se taie la capete, se spală și se taie cubulețe. Morcovii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se repartizează supa în două cratițe: într-una se fierb dovleceii și mazărea curățată, 7-10 minute, în cealaltă se fierb morcovii 10 minute. Se strecoară legumele și se lasă să se răcească, iar zeama în care au fiert se păstrează. Între timp, se înmoaie gelatina în apă rece. Se scot foile de gelatină din apă, se storc și se dizolvă în zeama fierbinte, păstrată de la legume. Se pun în zeama de legume brânză de vaci și iaurtul, și se bat cu telul. Se condimentează amestecul cu sare și piper. Se taie ouăle cubulețe și se pun în crema de brânză, împreună cu dovleceii și morcovii. Se toarnă compoziția într-o formă de chec sau de cozonac, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să se închege în frigider. Înainte de a servi, se scufundă puțin forma în apă fierbinte, apoi se răstoarnă terina pe un platou.
Se ornează cu frunze de pătrunjel și se servește cu salată verde și cu jumătăți de baghetă prăjite și unse cu usturoi.
|