Terină din ficat de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 350 g unt, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 500 g ficăței de pui, 1/4 linguriță cimbru uscat, 100 ml smîntînă, 50 ml coniac, 200 g ciuperci pleurotus, o portocală, sare, piper.
Mod de preparare: Ciupercile se spală, se scurg de apă și se taie fîșii subțiri. Se topește puțin unt într-o cratiță, se adaugă ciupercile și se prăjesc pînă cînd scade lichidul format.
Se pun într-o strecurătoare și se lasă să se răcească. Ceapa și usturoiul se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt.
Se topește restul de unt, se adaugă legumele tocate și se călesc pînă cînd se înmoaie. Se adaugă ficățeii de pui, se prăjesc zece minute și se condimentează.
Se toarnă coniacul, sucul de la portocală, smîntîna, cimbrul și se amestecă.
Se ia cratița de pe foc, se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se trece totul prin mașina de tocat.
Se amestecă cu mixerul pînă cînd rezultă o pastă fină, se adaugă ciupercile și se amestecă. Compoziția se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie de plastic și se introduce la rece.
Terina se lasă la rece cel puțin o zi, ca să se închege și să se îmbine aromele.
|