Țipari cu vin
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg țipari, 100 g unt, 100 g ceapă măruntă, 1/2 l vin alb, 2 căței de usturoi, 20 g făină, 2 ouă fierte tari, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Se îndepărtează pielea de pe țipari și se taie în bucăți mai mari.
Ceapa se călește în jumătate din unt, se adaugă bucățile de pește, sare, piper și usturoi, se sting cu vin și se lasă la fiert.
Din untul rămas și din făină se prepară un rîntaș deschis la culoare, care se stinge cu zeama de pește, ca să devină un sos de consistență medie.
Bucățile de pește fierte se introduc în sos.
Platoul se garnisește pe margini cu ceapa călită și cu ouăle tăiate rondele.
|