Tocană mănăstirească de măsline
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g măsline, 100 ml ulei, 1 țelină, 4 cepe, 500 g roșii, piper boabe, 1 foaie de dafin, 1 1/2 ceașcă supă de legume (instant), 1/2 linguriță făină, verdeață, sare.
Mod de preparare: Se desărează măslinele în apă fierbinte (dacă e cazul). Roșiile se dau în clocot. Se înăbușă în ulei încins ceapa și țelina tăiate felii. Se trec apoi prin sită, împreună cu roșiile fierte. Se pun într-un vas cu ulei legumele date prin sită, se adaugă măslinele, boabe de piper după gust, foaia de dafin și făina desfăcută în puțină apă. Se stinge totul cu supa de legume și se fierbe acoperit pînă se îngroașă sosul. Se presară cu verdeață tocată și se servește caldă, cu mămăliguță și, eventual, mujdei de usturoi.
|