Tocană picantă cu carne de porc
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg carne de porc macră, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeață tocată, 1 linguriță boia de ardei iute, sare, piper, 1 ceașcă de ulei, smîntînă.
Mod de preparare: Se spală carnea, se taie felii și se prăjește în ulei încins. Cînd este ușor rumenită, se scoate pe o farfurie și se păstrează caldă.
Separat, se toacă cepele și se pun să se călească în uleiul în care s-a prăjit carnea cu o ceașcă de apă. Se lucrează cu vasul acoperit. Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile curățate și tăiate felii subțiri, cîteva fire de usturoi tocate mărunt și cîteva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 min., după care se adaugă carnea și o ceasca de supă de carne sau de apă caldă.
Mîncarea se sărează după gust și se fierbe pe foc mic pînă cînd ciupercile se pot consuma.
Atunci se colorează cu o linguriță de boia de ardei și se adaugă un pahar de smîntînă, se ia vasul de pe foc și se lasă 10 min.
Se presară deasupra verdeață tocată.
Se servește caldă, cu mămăliguță.
|