Tocăniță cu ceapă și carne de porc tocată
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, 1/2 kg ceapă, 4-5 linguri ulei, 1-2 linguri bulion, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa și se pune într-o cratiță la fiert împreuna cu uleiul, lăsând-o să se înmoaie puțin. Se adaugă bulionul, piperul și sarea, se amestecă, apoi se pune carnea tocată și apa necesară să acopere totul. Se lasă să dea un clocot, se amestecă cu lingura, se acoperă cu capacul și se lasă să fiarbă foarte încet la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se lipească, până când scade bine și nu se mai cunosc bucățile de ceapă. Când mâncărica este gata de pune mărarul și pătrunjelul (păstrate la congelator) tocate mărunt se amestecă și se lasă acoperit 5-10 minute.
Se servește cu mămăliguță.
|