Tocăniță de cartofi cu măsline și jambon
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 200 g jambon taiat felii subtiri, 1 kg cartofi marunti, 2 tulpini de praz, 2 foi de dafin, 4 catei de usturoi, 10 masline negre mici, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Spalati bine cartofii cu peria sub jetul de apa - fara sa le rupeti coaja - si stergeti-i cu un servet de bucatarie. Incingeti intr-o tigaie adanca 2 linguri de ulei si prajiti cartofii, impreuna cu foile de dafin, circa 20 de minute, acoperiti cu capac si la foc iute, miscand tigaia din timp in timp.
In paralel, spalati prazul si taiati-l rondele, taiati in doua cateii de usturoi, cu coaja cu tot, si taiati jambonul fasii subtiri.
Luati tigaia de pe foc, scoateti cartofii intr-o strecuratoare si lasati-i sa se scurga. Aruncati uleiul in care i-ati prajit si stergeti tigaia cu hartie absorbanta. Puneti la incins uleiul ramas, adaugati cartofii, prazul si usturoiul, sarati, piperati si caliti-i in continuare circa 25 de minute, la foc potrivit, acoperiti doar pe jumatate.
In ultimul moment, incorporati maslinele si jambonul, amestecati bine si serviti tocanita fierbinte.
|