Tocăniță de miel cu tăiței
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 750 g carne de miel fara os (spata), 2 cepe, 3 linguri ulei, sare, piper, 1 lingura pulpa de rosii (din conserva), 1 cutie rosii decojite (400 g), 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr + apa), 200 ml vin rosu, 1 crenguta rozmarin, 2 cuisoare, 1 foaie de dafin, 400 g taitei lati (din comert).
Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta cu un stergar si se prajeste - la foc iute - in uleiul incins. Se sareaza, se pipereaza si se adauga ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a prajit si ea circa 3 minute, se incorporeaza pulpa de rosii, se amesteca bine si se mai lasa putin sa se dunstuiasca.
Se toarna deasupra rosiile si zeama de legume, se adauga cuisoarele, foaia de dafin si rozmarinul, se acopera cratita cu un capac si se lasa tocanita sa fiarba incet, la foc mic, 45 de minute.
Se fierb taieteii al dente in apa cu sare si se servesc impreuna cu tocanita, dupa ce s-a mai gustat o data de sare si piper si s-au indepartat mirodeniile.
Eventual se presara si cascaval ras
|