Tocăniță de porc cu mămăligă
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 700 g carne de porc, o ceapă, un fir de praz, doi ardei grași, jumătate de ardei iute, 5 căței de usturoi, două linguri de pastă de tomate, 500 g roșii, 400 g mălai, un litru apă, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, busuioc, 50 g unt.
Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se taie în bucăți mai mici și se pune într-un castron. Ceapa și prazul se toacă rondele sau cubulețe. Usturoiul se taie în felii subțiri.
Se încinge puțin ulei într-o cratiță și se prăjesc bucățile de carne până când au căpătat o culoare maronie.
În uleiul rămas se prăjește ceapa, prazul și usturoiul. Se adaugă ardeii grași și ardeiul iute tocați cubulețe, se mai călesc cinci minute și se adaugă carnea prăjită.
Roșiile se curăță de pieliță, se toacă mărunt și se pun peste carne. Se adaugă pasta de tomate diluată cu puțină apă, sare și piper.
Se toarnă două căni de apă și se lasă să fiarbă până când carnea poate fi pătrunsă cu dinții unei furculițe.
Mămăliga se prepară din 400 g mălai, o linguriță de sare și un litru de apă. Se presară busuioc tocat și se servește.
La mămăligă se mai poate adăuga și unt.
|