Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tocăniță de pui cu fasole și porumb
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 pui de 1 kg, 1 ceapă mare, 1 ardei gras mediu, 2 linguri de ulei, 1 linguriță boia dulce, 1 conservă de roșii întregi în suc propriu (500 g), 225 ml vin, 500 ml supă, 250 g porumb congelat, 1 conservă de fasole lima (250 g), 2 linguri de făină, 1 lingură de sos Worcestershire, 1/4 legătură de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Se taie puiul în 6-8 bucăți și se tăvălește prin boia. Se pune într-o tavă cu puțină apă. Se dă la cuptor 30 de minute, la foc mare sau chiar la broiler pînă se rumenește. Dacă preferați, îl puteți prăji în ulei sau unt.
Se taie ceapa și ardeiul cubulețe. Se pun la călit în cele 2 linguri de ulei și puțină apă. Se taie roșiile în bucățele mici. Cînd ceapa devine translucidă, după aproximativ 10 minute, se adaugă: vinul, supa, pătrunjelul, sosul Worcestershire și roșiile cu sos cu tot. Se lasă să fiarbă în clocote încă 5 minute.
Se adaugă fasolea, porumbul congelat și puiul. Se mai fierb încă 30-40 de minute pînă mai scade din zeamă.
Într-un castronel, se amestecă făina cu cîteva linguri de sos fierbinte din mîncare. Se pune aceste sos în oală, se amestecă și se mai lasă sa fiarbă încă 5 minute. Se poate orna cu pătrunjel și servi alături de orez sau cartofi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.