Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tocăniță mexicană cu chili
Rețetă tradițională din Mexic
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici tocați mărunt, 250 g țelină tăiată mărunt, 3 căței de usturoi pisați, 2 linguri praf de chili, 2 lingurițe chimion, 2-3 roșii, 1 dovlecel mic, 1 cană zeamă de legume, 500 g fasole boabe roșie din conservă, 1/2 ceașcă boabe de porumb din conservă, sare, piper, 1 căniță orez (opțional).

Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa, morcovii, țelina, usturoiul, praful de chili și chimionul și se călesc la foc potrivit circa 4 min., amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă (atenție, să nu se ardă).

Se adaugă apoi roșiile, curățate de pielițe și de semințe și tăiate cubulețe, și se zdrobesc cu lingura de pereții cratiței. Se pune și dovlecelul tăiat rondele, se toarnă zeama de legume, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic 20 min., amestecând din când în când.

Se adaugă fasolea, porumbul, sare și piper după gust și se mai fierb toate sub capac încă 20 min.

Tocănița se servește, după preferință, cu garnitură de orez fiert.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.