Tochitură (I)
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Pentru 10 portii: 750 g carne de porc pentru fripturi, 750 g carne de vita pentru fripturi, 250 g pasta de tomate, 150 ml vin, 200 g sos de usturoi, 200 g ciuperci fierte, 200 ml ulei, 10 portii mamaliguta, 10 oua, 200 g telemea, sare, piper, cimbru, dupa gust.
Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabusa in ulei cu adaos de putina zeama ramasa de la ciuperci. Cind carnea este aproape inabusita se adauga pasta de tomate, ciupercile, cimbrul, piperul si sarea. Se amesteca bine componentele iar spre sfirsitul inabusirii se adaugă sosul de usturoi si vinul. Ouale se pregatesc ochiuri. Se serveste portia de tochitura in farfurie, asezata pe mamaliguta, iar deasupra se pune un cu ochi si de jur imprejur sosul format. Telemeaua se presara peste ochiuri.
|