Tochitură din carne de miel
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: Măruntaiele mielului: inima, ficatul, rinichii, limba, 300 g inimi și pipote de pui, 1 kg ceapă uscată, 500 g ciuperci, ulei, sare, piper negru măcinat, cimbru.
Mod de preparare: Se curăță ceapa, se spală bine, apoi se taie peștișori. Se pun măruntaiele la fiert în apă rece cu sare. Cînd sînt gata, le lăsați să se răcorească, apoi le tăiați felii. Se pune ceapa la înăbușit în puțină apă și ulei. Cînd s-a înmuiat, se adaugă măruntaiele tocate. Le lăsați să fiarbă împreună pînă sfîrîie ceapa.
Între timp, se curăță ciupercile și se taie în bucăți mai măricele, apoi se pun și ele peste ceapă și măruntaie. Se adaugă și puțină zeamă în care au fiert măruntaiele și se lasă la foc mic 20 minute. În fine, se adaugă piper și cimbru, se stinge focul, se pune capacul și se lasă 5 minute.
Se servește cu mămăliguță fierbinte și pătrunjel verde tocat pe deasupra.
Dacă doriți, puteți adăuga și suc de roșii sau bulion, chiar și ardei gras tocat cubulețe.
|