Tochitură moldovenească
Rețetă tradițională din România
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: Carne de porc cu puțină grăsime, 2 cepe, ouă, mălai, telemea.
Mod de preparare: Se curăță și se taie ceapa, care se pune apoi la călit. După ce s-a prăjit bine, se taie carnea de porc în cubulețe și se adaugă lîngă ceapă, amestecând ușor pînă cînd carnea se rumenește bine. Cînd sînt gata, se toarnă peste carne 2-3 linguri de bulion subțiat cu o lingură de apă. În același timp, se pregătește și mămăliga potrivit de tare și, cît fierbe mămăliga, se fac și ouă ochiuri pentru exact cîte persoane sînt la masă. Se așează tochitura în farfurie cu mămăliga alături, iar oul ochi este așezat pe mămăligă și peste toate se rade puțină telemea.
|