Tochitură țărănească
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cepe mari, 2 ardei grasi, 1/2 pachet de unt, 2 conserve cu rosii taiate in bulion, 200 ml vin rosu sec, 500 g carne de porc slaba, 500 g carnati picanti afumati, 500 g ciuperci champignon curatate, 2-3 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, sare, piper si ienibahar dupa gust.
Mod de preparare: Se curata si se taie (nu prea mic) ceapa, ardeii, carnea, carnatii si ciupercile. Se pun la calit in unt ceapa, ardeii si carnea, care se condimenteaza dupa gust. Cand ceapa devine transparenta, se adauga carnatii si ciupercile si se calesc pana cand se patrunde carnea (de preferat sa se caleasca inabusit).
Apoi se adauga vinul si rosiile si se fierbe inca 10-15 min., condimentandu-se dupa gust. Inainte de oprirea focului, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat si se mai da un clocot.
Se serveste cu mamaliga si cu vin rosu sec.
|