Tort Angelica cu dovlecei
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 450 g făină, 20 g drojdie, 1 linguriță zahăr tos, 220 ml apă, 3 ouă, 1 linguriță sare, 100 ml ulei de măsline, 30 g boabe de porumb, 2 dovlecei, 1 lingură de sos pesto, 4 căței de usturoi, piper, ulei pentru tavă, varză de Bruxelles.
Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă drojdia cu zahărul tos, puțină apă caldă, sarea și două linguri de făină. Se lasă la crescut timp de 15 minute, se pune într-un vas împreună cu restul de făină, apă caldă, uleiul de măsline și puțin piper.
Se adaugă două ouă și un albuș, se frământă și se lasă la dospit minimum 30 de minute.
Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-o strecurătoare și se presează ca să elimine sucul. Se amestecă bine cu sosul pesto, piperul și usturoiul pisat.
Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se unge cu această compoziție, se presară boabele de porumb și se rulează.
Se taie rulada în două pe lungime, se împletește și se așază într-o tavă unsă cu ulei.
Se unge cu gălbenuș, se coace la foc mediu 35-40 de minute, apoi se scoate și se servește.
La umplutură, se mai poate adăuga și varză de Bruxelles.
|