Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort "Bănuțul lui Moș Crăciun"
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 ouă, 7 linguri de ulei de măsline, 10 linguri de zahăr, un praf de copt, 7 linguri de făină, 50 g stafide, 150 g nuci și arahide măcinate, coajă rasă de portocale și lămâie, o monedă de argint, 300 g frișcă, două kiwi, o mandarină, boabe de struguri, sare - un vârf de cuțit, dulceață de caise sau vișine.

Mod de preparare: Frecăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul. În etapa următoare, adăugăm uleiul, făina și sarea. Apoi vom bate albușurile spumă și le adăugăm în vasul cu gălbenușuri. Punem în compoziție praful de copt, stafidele, cojile de citrice, rase și bănuțul. Compoziția o turnăm într-un vas uns cu unt și tapetat cu făină sau pesmet și va fi coaptă la foc potrivit. După ce blatul s-a copt, îl așezăm pe un platou, îl lăsăm să se răcească și după aceea îl tăiem în două. Între aceste foi vom pune dulceață de caise sau vișine. Tortul va fi decorat cu frișcă; deasupra vom așeza un ornament din fructe. Cine va găsi bănuțul în felia sa de tort va avea belșug până la Crăciunul următor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.