Tort Cabana
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Blatul: 250 g zahar, 50 g untura, 600 g faina, 3 lingurite de miere, 4 lingurite de lapte, 2 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, cacao.
Crema: 3 pungi budinca de vanilie, 750 ml de lapte, 250 g zahar pudra, 250 g unt, 2 vanilii.
Glazura: 200 g zahar pudra, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao, 4 linguri apa fiarta.
Mod de preparare: Se framinta toate ingredientele la un loc (fara cele incluse la Crema), se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac 2 foi care se taie in 3 parti pe lungimi egale (cind este calda foaia). In cealalta parte de aluat se pune cacao, se intinde si se fac 12 batoane lungi cit tava, din care se coc cite 6 odata. Budinca (crema) se fierbe cu laptele si se lasa la racit. Se freaca untul cu zaharul si cele 2 vanilii si se amesteca pina se omogenizeaza cu budinca racita. Glazura se face la rece din: 200 g zahar pudra, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao, 4 linguri apa fiarta. Se amesteca bine si se toarna pe tort.
|