Tort Flavia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 350 g nuci macinate in masina de tocat carne, 350 g zahar, 50 g cacao, 1 pahar (200 ml) apa, 7 oua, 0,5 kg frisca, unt.
Mod de preparare: Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia pufneste de 3-4 ori (trebuie sa arate ca o smintina groasa). Se raceste. Se amesteca apoi galbenusurile pe rind, unul cite unul. Se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, cu un virf de sare, apoi se includ in crema. Se unge o cratita nu prea mare (cam de 20 cm diametru) cu unt si faina, se tapeteaza cu pergament uns. Se toarna compozitia in tava. Se pune la cuptor, la foc potrivit, cca o ora, pina apar crapaturi pe suprafata. Se scoate si se raceste. Se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca batuta bine.
Se serveste rece.
|