Tort Prințesa Maria
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat 1: 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 praf de copt stins in lamiie.
Blat 2: 6 albusuri, 12 linguri zahar, 250 g nuca, 2 linguri faina.
Crema: 6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 250 g unt sau margarina, 200 g zahar, un plic zahar vanilat, un plic de frisca, 250 ml lapte.
Mod de preparare: Blat 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt stins in lamiie. Se coace normal intr-o forma unsa.
Blat 2: Cele sase albusuri se bat bine cu 12 linguri zahar, se adauga faina, 2 linguri, si nuca, 250 gr, prajita si taiata. Se coace in aceeasi forma ca si primul blat. Intre timp se face crema, din galbenusuri si 6 linguri zahar, care se freaca bine intr-un vas, cind se ingroasa se pune pe o cratita cu aburi si se amesteca incontinuu citeva minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu 250 gr. unt, 200 gr. zahar, zahar vanilat. Se freaca totul bine pina se obtine o crema spumoasa. Se unge primul balt, apoi al doilea blat si se asaza unul peste celalat. Deasupra se decoreaza cu frisca batuta.
|