Tort Tiramisu
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Blat: 4 oua, 1 dl zahar, 1 dl faina, 1 dl faina (fulgi) de cartofi, 1 lingurita cafea pulbere (Ness), 1 lingurita praf de copt.
Umplutura: 2 oua, 1,5 dl zahar, 500 g brinza mascarpone, 1 dl cafea rece, 1 dl lichior de cafea.
Decor: 2 linguri cacao.
Mod de preparare: Blatul: Se lasa cuptorul sa se incalzeasca pina la 175 grade C. Se bat ouale si zaharul (la mixer). Se amesteca faina, faina de cartofi, cafeaua pulbere si praful de copt. Se pune amestecul in compozitia cu oua si zahar. Se amesteca. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu grasime si tapetata cu faina, cu margine care se detaseaza, cam 24 cm in diametru. Se coace prajitura in partea de jos a cuptorului cam 30 min. Se lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a se scoate din forma. Se lasa sa se raceasca. Se taie prajitura in trei blaturi. Umplutura: Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca galbenusurile si zaharul bine. Se pune si brinza mascarpone. Se bat albusurile tare si se amesteca usor cu crema de brinza. Se amesteca cafeaua si lichiorul. Se pune inapoi un blat in forma. Se stropeste 1/3 din amestecul cu cafea. Se intinde 1/3 din crema. Se pune un alt blat, se stropeste cu cafea, se pune 1/3 din crema, se pune al treilea blat, cafea, crema. Se lasa tortul sa stea la rece cam 1 ora. Se desface apoi forma. Se presara cu cacao.
|