Tort aperitiv de varză roșie cu șuncă
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: ridicată
Porții: 4
Ingrediente: Aluatul: 250 g făină,1 gălbenuș,120 g unt, 5 linguri apă, puțină sare,1 lingură condimente provensale (se găsesc în magazin).
Umplutura: 750 g varză roșie, 2 cepe tăiate mărunt, 3 căței de usturoi, 150 g șuncă taiată julien, 2 linguri ulei de măsline, 150 g supă din concentrat, 150 g brînză de oaie, 50 g semințe de pin, unt pentru uns forma.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se pune aluatul rezultat într-o folie și se ține la frigider 30 min. Se curăță varza, se spală, se scoate cotorul și se taie mărunt. În uleiul de măsline încins, se călesc ceapa, usturoiul și șunca. Adăugăm varza și supa și fierbem totul pe foc mic 20 min. Se condimentează cu sare și piper.
Aluatul se pune pe planșeta înfăinată și i se dă o formă rotundă cu diametrul de 26 cm. Căptușim cu aluatul astfel pregătit forma unsă cu unt, peste care așezăm varza roșie. Brînza de oaie o presărăm bucățele peste varză, presărăm și semințele de pin și coacem în cuptor preîncălzit 35 min., la 175 grade C.
|